תבשיל מאש מונבט מעולה של איילת
תבשיל מאש מונבט מעולה של איילת
שעועית המאש מכילה כמות גדולה של חלבון, סיבים, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים וברזל. לשעועית מאש יתרון בהשפעה על מראה העור שלנו - היא מסייעת להאטת תהליך ההזדקנות של העור, לגמישות עור הפנים ומראה עור מבריק יותר. הנחושת שבשעועית זו תורמת גם למראה השיער, בריאות החניכיים, שיפור הזיכרון, חיזוק העצמות ו... מלכתוב זאת בא לי להכין זאת שוב ????
רכיבים:
כ 250 גרם מאש, מומלץ להשרות ולהנביט.
4 שיני שום כתושות
ככף שורש ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה (ללא הקליפה)
לימון
כ 10 עגבניות שרי חצויות.
פלפל אדום מיובש.
תיבול:
מלח, פלפל שחור, כורכום.
מטגנים מעט את השום הכתוש ומוסיפים את השורש ג'ינג'ר והעגבניות שרי החצויות ולאחר כ 2 דקות את המאש המונבט יחד עם כוס מים רותחים.
מעל סוחטים לימון, מתבלים עם כורכום ופלפל שחור (את המלח תמיד נשאיר לסיום הבישול, מלח מונע מקטניות להתרכך).
נוסיף פלפל אדום מיובש שטוף, משדרג את הטעם.
נבשל כ 12-15 דקות, אני אוהבת שהמאש במצב אל דנטה וכך מרוויחים יתרונות נוספים.
כשהדאל ברמת עשייה לטעמנו נוסיף מלח ונכבה את הגז.
כל 2/3 כוס מאש נתייחס כמנת חלבון, ההנבטה מעניקה בונוס בהגדלת הכמות עד כוס למנת חלבון.
בארוחת צהריים תפריטי 12+13+15+16 אפשר עד 3 כוסות מאש כ 3 מנות חלבון אך ממליצה עדין לא להפריז ולאכול עם הקשבה לגוף, אני עדין מתייחסת ל 2 כוסות כ 3 מנות חלבון. לסיים מפוצצות את הארוחות זה חיסרון ותמיד כדאי לסיים לפני שאנו מרגישות שובע.
בליווי אורז מלא וסלט זו ארוחה מושלמת ומקדמת הצלחות!
